Oprichting Lions Club Wanica; Van Dijk-Silos president
03 Jun 2018, 08:25
foto


Binnen enkele dagen zal Suriname een 13e Lionsclub rijker zijn. Lionsclub Wanica zal op 8 juni 2018 in de ballroom van hotel Krasnapolsky opgericht worden door vertegenwoordigers van Lions Club International. Lions Club Wanica i.o., onder leiding van de gekozen clubpresident, mr. dr. Jennifer van Dijk-Silos, treft voorbereidingen voor de formele installatie en de uitvoering van het jaarprogramma, met name de fundspending- en fundraisingsactiviteiten, welke de club heeft bedacht voor de komende periode.

Enkele maanden geleden hadden initiatiefnemers, die zich bewogen voelen met het sociaal maatschappelijk welzijn van de Surinaamse gemeenschap in het algemeen en met het Lionisme, het idee om een nieuwe Lionsclub, gevestigd in het district Wanica op te richten. De keus viel op Wanica omdat het een vrij groot district is en er nagenoeg geen enkele Lionsclub nog officieel hier zijn standplaats heeft. De roep vanuit Wanica was groot en de nood moet gelenigd worden, laten de initiatiefnemers optekenen.

Met enige inspanning en doorzetting is het gelukt om meer dan voldoende enthousiaste en gedreven personen binnen de gemeenschap bereid te vinden om mee te werken aan de oprichting van de Lionsclub. Conform de regels van Lions club International moet elke nieuwe club gedurende een bepaalde periode begeleid worden door een reeds bestaande lokale Lionsclub. De sponsorclub zal de nieuwe club bijstaan in de fase voor de oprichting tot ruim twee jaren daarna. Er zal niet alleen erop worden toegezien dat de erecode en andere richtlijnen van de Lionsclub International strikt worden toegepast, maar ook dat de nieuwe Lionsclub zich deze volledig eigen maakt. Lions Club Kwatta is de sponsorclub van Lions club Wanica in oprichting.

Op 1 mei 2018 heeft Lionsclub International de aanvraag voor de oprichting van Lions club Wanica officieel goedgekeurd. Op 5 juni 2018 zal de club zijn eerste activiteit hebben. De club wil hiermee zijn signatuur in de samenleving beginnen te drukken nog voordat ze formeel opgericht is. Het project zal een fundspendings-karakter hebben en is geheel vanuit de club zelf bedacht, georganiseerd en zal ook zo worden uitgevoerd. Dit project heet Feed the hungry.

Een van de algemene doelen van het Lionisme is het bestrijden van armoede en hongersnood in de wereld. Lions Club Wanica zal o.a. dit speerpunt meenemen in zijn dienstverlening naar de gemeenschap toe en heeft daarom gemeend, gelet op de nood binnen de samenleving momenteel, zijn eerste project te centreren rondom het bestrijden van honger. Lions Club Wanica heeft voor de uitvoering van dit eenmalige project het Leger des Heils en het Bureau voor Dak- en Thuislozen benaderd om inzicht te krijgen in de behoefte binnen hun doelgroepen en de mogelijkheid om dit project gezamenlijk uit te voeren. Beide organisaties waren laaiend enthousiast, zegt de club.

Op 5 juni 2018 zullen op het terrein van het Leger des Heils aan de Henck Arronstraat vanaf 11.00 tot 14.30 uur ruim 200 behoeftigen voorzien worden van een goed verzorgde uitgebreide maaltijd, een voedingspakket en een hele gezellige dag gevuld met verschillende amusementsactiviteiten tezamen met de aanstaande leden van Lions Club Wanica, het Leger des Heils en het Bureau voor Dak- en Thuislozen. Bovendien worden de daklozen ook voorzien van schone kleding. De kinderen verbonden aan het internaat van het Leger des Heils krijgen een schoolpakket.

Lions Club Wanica, een community serviceclub, staat open voor eenieder die de leeftijd van 28 jaar reeds heeft bereikt, bereid is om zich vrijwillig in te zetten voor de gemeenschap en voldoet aan de verdere profiel vereisten welke gelden binnen het Lionisme.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April