Uittreksel verhoogd naar SRD 5; paspoort naar SRD 300
30 May 2018, 09:39
foto
De nieuwe tarieven voor uittreksels, leges, paspoorten en andere documenten. Deze tarieven gelden per 1 juni.


Wie een uittreksel nodig heeft, moet vanaf 1 juni SRD 5 betalen in plaats van SRD 1. Dit geldt ook voor een familieboek. Voor een paspoort moet SRD 300 worden neergeteld in plaats van SRD 100. Bij beschadiging zal SRD 400 in rekening worden gebracht en SRD 500 bij verlies.

De waarnemend directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Natasha Arupa-Wong Swie San deelt mee dat de kosten van de overheid behoorlijk zijn verhoogd. Het was nodig om de tarieven aan te passen om de dienstverlening te kunnen garanderen. De bedragen die gevraagd werden, zijn niet meer realistisch in vergelijking met de materiaalkosten.

De aanpassing van de leges heeft mede te maken met het regeringsbeleid. De staatsbegroting wordt gesaneerd, waarbij ook gekeken wordt naar maatregelen die een opbrengstverhogend zijn, naast de bezuinigingen. CBB stelt dat het vervaardigen van reisdocumenten bijzonder hoog zijn. De paspoorten moeten voldoen aan internationale standaarden en moeten bij een speciale drukker in het buitenland besteld worden.
Advertenties