Champions League: Real Madrid wint derde keer op rij
26 May 2018, 18:08
Liverpool-doelman Loris Karius blundert en Karim Benzema verzilvert. (Foto: AP)

Het zit erop. Real Madrid schrijft wederom geschiedenis. Driemaal op rij de beker met de Grote oren. De Champions League finale eindigt 3-1 in het voordeel van de Koninklijke. Het is de finale van Gareth Bale die met twee fantastische treffers zijn ploeg de dertiende Champions League zege bezorgt.

Het was Karim Benzema die in de 51e minuut de openingstreffer scoort na een blunder van Liverpool-keeper Loris Karius. Die komt van zijn doellijn om een lange bal naar voren te gooien. Benzema staat voor hem en de doelman gooit de bal gewoon van de voet van de spits. Benzema zet zijn voet om de bal te blokkeren en het leer rolt achter in het doel van Karius; 1-0.

Vier minuten later scoort Sadio Mane, die een fantastische partij heeft gespeeld, de gelijkmaker. Dan bewijst Zinedine Zidane waarom hij behoort tot de groten in de voetbalwereld, op en naast het veld. Hij brengt Gareth Bale, die op de bank zat, in de 61e minuut in het veld voor Isco. Twee minuten daarna is het raak. Bale scoort één van de mooiste goals ooit in de Champion League finale. Hij doet wat zijn teamgenoot Cristiano Ronaldo tegen Juventus deed. En het was nog thans de vierde keer dat hij de bal kreeg. Een kruisbal van Marcelo wordt gereflecteerd naar Bale die met een bicicleta de bal van dichtbij de strafschopstip voorbij Karius in de rechterbovenhoek van het doel werkt.

De spits van Real toont wat voor fantastische speler hij is. Vanop 27 meter werkt hij in de 83e minuut de bal in handen van Karius die het heel knullig verwerkt. De bal vliegt over zijn vuisten tegen het net, 3-1. De wedstrijd is beslist. Bale bewijst dat hij alles in huis heeft om chaos te creëren in een aanvallende situatie en dat hij presteert op cruciale momenten. En als Ronaldo het vierde doelpunt wil scoren, rent een fan het veld op terwijl hij de spits zich opmaakt om te schoppen. Ronaldo is furieus.

Real Madrid houdt de Champions League beker voor de derde keer op rij en de vierde keer in vijf seizoenen. In La Liga eindigde de Koninklijke 17 punten achter Barcelona, maar ze blijven oppermachtig in Europa.