SMA roept op tot alertheid en voorzorgsmaatregelen
25 May, 11:27
foto
Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA).


De Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) roept op tot alertheid en het treffen van voorzorgsmaatregelen. De SMA heeft ook op Facebook en via de media kennis genomen van de terreurdreiging. “Ik denk dat wij deze berichtgeving niet zomaar aan ons voorbij mogen laten gaan. Het kan van alles betekenen”, zegt voorzitter Michel Soebhan aan Starnieuws.

De SMA benadrukt dat de ISIS niets te maken heeft met de Islam en vraagt de moslims in Suriname om zich niet beet te laten nemen door personen die zich met deze terreurorganisatie bezighouden. “Het is een anti-Islam/moslim beweging.” Aan de Surinaamse gemeenschap doet Soebhan het beroep om niemand te stigmatiseren. “Wij moslims in Suriname en over de hele wereld veroordelen alles wat met ISIS te maken heeft.” Hij wijst erop dat Suriname een vredelievend land is. “Laten wij de liefdevolle band en het respect voor elkaars geloof en etniciteit niet verliezen door zulke acties.”

Ongeacht of de dreiging serieus is of als grap is bedoeld, vindt Soebhan dat je van ISIS en/of eventueel de ‘grappenmaker’ hierachter van alles moet verwachten. Over de genoemde plekken in het dreigement zegt Soebhan: “ISIS zegt ‘westen’ maar opereert dan in het ‘oosten’. Wij hebben onze scholen gevraagd om alert te zijn. Bij elke vreemde beweging zullen zij de school onmiddellijk sluiten”.

Wereldwijd vasten miljoenen moslims in deze heilige maand Ramadan. “Ramadan of niet, dit soort berichten en bedreigingen zijn altijd vervelend. Maar het feit dat het dreigement voor vrijdag en nog in Ramadan – deze heilige dag en periode is geuit, bewijst dat dit toneel is van mensen die niet om de Islam geven.”

De SMA-voorzitter wijst erop dat volgens de Islam personen die zelfmoord plegen, de zogeheten zelfmoordterroristen, in naam van de religie niet naar het beloofde paradijs zullen gaan. Integendeel, “zij gaan regelrecht naar de hel, want de deur van het paradijs is voor hen gesloten”.