Grondenrechten en toerisme besproken op krutu
23 May 2018, 18:24
foto
De directeur van het DDOI, Nilton Grootfaam, in gesprek met het traditioneel gezag van Donderskamp (Foto: NII)


De grondenrechten van Inheemsen en ondersteuning van het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname (DDOI), aan de ontwikkeling van toerisme in het Wayambo-gebied, zijn besproken bij het kennismakingsbezoek van DDOI-functionarissen aan het gebied. De delegatie was vorige week onder leiding van DDOI-directeur Nilton Grootfaam op bezoek. Er is kennisgemaakt met de traditionele gezagdragers en de bewoners van de dorpen Kalebaskreek, Donderskamp, Corneliskondre en Boskamp.

Ook de verhoging van de productie en het inkomen van de lokale bevolking, zijn tijdens een krutu aan de orde gekomen. De plaatselijke gemeenschap doet veel aan toerisme, visserij, landbouw en houtkap. Het directoraat wil helpen uitkijken naar afzetmogelijkheden voor lokaal geproduceerde gewassen en andere producten.

De afvaardiging bestond uit vertegenwoordigers van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) en de bouwkundige afdeling van het ministerie. Er zijn gesprekken gevoerd met een vrouwen- en een jongerenorganisatie. Het directoraat zal binnenkort missies uitvoeren naar andere delen van het land. Dan zullen ook dorpen worden aangedaan die eerder zijn bezocht en projecten worden uitgewerkt, na samenspraak met betrokken gemeenschappen, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March