Ziekenhuizen schorten actie per direct op
23 May 2018, 16:27
foto
Claudia Redan, directeur AZP.


De actie van de ziekenhuizen om geen radiologische diensten te verlenen aan verzekerden van Assuria, Parsasco en Self Reliance is per direct opgeschort. Dit bevestigt de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, tegenover Starnieuws.

"Wij geven de minister van Volksgezondheid en de vicepresident de ruimte, zoals afgesproken tijdens de meeting van 18 mei met alle stakeholders, tot een aanvaardbare oplossing te komen. Uit de vergadering is duidelijk naar voren gekomen dat het niet slechts om radiologie gaat maar om meerdere diensten die wij onder de kostprijs uitvoeren. Wij houden het niet langer vol," benadrukt Redan.

Er is een korte termijn oplossing vereist en afgesproken is om binnen één maand de voorstellen vanuit de commissie die aan de slag gaat, in uitvoer te krijgen. "Als dat niet gebeurt, zijn de consequenties niet te overzien. Wij teren in op het niveau van zorg," stelt Redan.

Het is niet duidelijk wat de radiologische klinieken zullen doen. Zij hebben aangekondigd dat de acties onverkort doorgaan. Gedreigd wordt om ook de verzekerden van Staatsziekenfonds per 1 juni niet te behandelen als er eind van deze maand geen oplossing komt. Alleen in acute gevallen wordt er hulp geboden.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March