SVJ: Burgerrechten fotojournalist geschonden
23 May 2018, 15:34
foto


De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) veroordeelt de schending van burgerrechten in het voorval waarbij de fotojournalist Regilio Derby zou zijn gehinderd in de uitoefening van zijn taak. De SVJ heeft niet alleen de fotojournalist gehoord, maar heeft zich ook gewend tot de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) om zich te beraden over deze kwestie.

De SVJ komt tot een voorlopige conclusie, dat burgerrechten zoals persvrijheid, recht op een menswaardige behandeling, het eigendomsrecht en het recht op intellectueel eigendom in het geding zijn geweest. Het beperken of schaden van deze rechten wordt veroordeeld. De SVJ kijkt uit naar het resultaat van het aan haar toegezegd onderzoek door het KPS in hoeverre manschappen zich aan deze mensenrechtenschendingen hebben schuldig gemaakt.

De SVJ wijst erop, dat elke aantasting of het in het geding brengen van burgerrechten, als zeer ernstig wordt opgevat door de internationale gemeenschap en Suriname doet dalen op de World Press Freedom Index. Dit zegt de organisatie in een verklaring ondertekend door voorzitter Carla Boëtius.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March