C-47 vraagt aandacht vp over bond bij ABS
23 May 2018, 14:16
foto


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, heeft vicepresident (vp) Ashwin Adhin gevraagd om een onderhoud om de positie van de werkers bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) te bespreken. De bond is al een maand in actie, maar tot nu toe is het gewenste resultaat niet bereikt.

De werknemers voeren actie voor verbetering van hun financiële positie. Pogingen om een oplossing te bereiken, zijn op niks uitgelopen. Ook de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname heeft met haar poging tot bemiddeling geen succes geboekt. Diverse malen is ook de minister van Financiën, als vertegenwoordiger van de Staat onder wie het ABS ressorteert aangeschreven, ook zonder resultaat.
Het personeel heeft het in deze moeilijke economische situatie moeten stellen met een salaris dat hem nauwelijks in staat stelt het hoofd boven water te houden. De nodige aanpassingen blijven reeds jaren uit, benadrukt C-47 in het schrijven aan de vp.

Het bestuur van de vakcentrale waar het personeel werkzaam bij het ABS is aangesloten, acht het moment nu juist om met de vp van gedachten te wisselen over de problematiek. C-47 hoopt samen met hem na te gaan hoe een oplossing bereikt kan worden. De vakcentrale hoopt gauw uitgenodigd te worden door Adhin.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March