Elias: Overheidsziekenhuizen hebben instructies gekregen
23 May 2018, 10:19
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat hij instructies heeft gegeven aan de overheidsziekenhuizen om alle patiënten die radiologische diensten nodig hebben, die te geven. Dit zonder bijbetaling.

De bewindsman heeft de instructies gegeven aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum. Toch hebben alle ziekenhuizen en de radiologische klinieken gisteren herhaald dat vanaf 11 mei geen radiologische diensten worden verleend aan verzekerden van Assuria, Self Reliance en Parsasco. Dit in tegenstelling tot berichten die in de media zijn verschenen.

In een persbericht dat gisteravond is uitgegeven, delen de instituten mee dat de actie mogelijk wordt uitgebreid per 1 juni met het Staatsziekenfonds. De radiologie klinieken hebben het SZF tot en met 31 mei de ruimte geboden om met zijn principalen af te stemmen om met een gepaste oplossing te komen. Afgesproken is om op 29 mei weer bijeen te komen, waarbij duidelijkheid moet komen over de aanpassing van de radiologie tarieven van het SZF per 1 juni 2018.

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March