Piraterij stijgt in Latijns-Amerika en Caribisch Gebied
23 May 2018, 12:12
foto
Vissers hebben na de aanval eind april nabij de Wia Wiabank hun vaartuigen een week aan wal gehouden in afwachting op veiligheidsgaranties.


Piratenaanvallen in de Zuid-Amerikaanse en Caribische wateren nemen toe en er wordt steeds meer geweld toegepast tijdens overvallen op schepen die voor anker liggen. De Ocean Beyond Piracy (OBP) non-profitorganisatie heeft in 2017 in totaal 71 incidenten geregistreerd in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, een toename van 163 procent ten opzichte van 2016.

OBP zegt in haar rapport dat de meeste van de aanvallen plaatsvonden in territoriale wateren, waarbij ongeveer 59 procent van de incidenten betrekking hadden op diefstal op jachten. Ankerplaatsen in Venezuela, Saint Vincent en de Grenadines, Colombia en St. Lucia waren de regionale hotspots in 2017, stelt ze.

"We hebben een significante toename geconstateerd van gewelddadige incidenten en verankeringscriminaliteit, met name in de ankerplaatsen van Venezuela en de recente gewelddadige incidenten voor de kust van Suriname in het eerste deel van dit jaar," zegt hoofdauteur Maisie Pigeon van het rapport.

Sinds de piratenaanval op 27 april voor de kust van Suriname worden minstens een dozijn vissers uit buurland Guyana vermist. Er wordt gevreesd dat ze dood zijn sinds er drie lichamen zijn geborgen; twee in Suriname en een in Guyana. De Guyanese president David Granger beschreef de aanval als een “bloedbad”. In een afzonderlijk incident op 3 mei werd een kapitein van een vissersboot doodgeschoten nadat zijn vaartuig in de omgeving van Matapica was aangevallen. De rest van de bemanning overleefde de aanval.

OBP kon geen totale economische kosten voor aanvallen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied geven, maar naar verluidt waren scheepsvoorraden en bemanningsbezittingen waarvan werd gemeld dat ze waren gestolen in 2017 bijna US$ 1 miljoen waard.

De kosten van piraterij in Oost-Afrika bedroegen US$ 1,4 miljard in 2017, minder dan US$ 1,7 miljard in 2016 en US$ 7 miljard in 2010 tijdens het hoogtepunt van aanvallen door Somalische bendes. Sindsdien heeft de aanwezigheid van internationale zeekrachten, de inzet van particuliere bewapende bewakers aan boord van schepen en defensieve maatregelen door kapiteins van schepen, de activiteit beperkt.

OBP zei dat er 54 incidenten waren in 2017 versus 27 in 2016 na een golf van aanvallen in het eerste kwartaal van 2017. "Er zijn nu een breed scala van bedreigingen voor de scheepvaart in de buurt van de Hoorn van Afrika, die zijn gecompliceerd door het conflict en de instabiliteit in Jemen," zei Phil Belcher, marine directeur van de vereniging Intertanko, die de meerderheid van de tankervloot van de wereld vertegenwoordigt.

Piraterijrisico's bleven hoog in West-Afrikaanse wateren, met 97 incidenten geregistreerd in 2017 tegenover 95 in 2016, met een totale kostenraming van US$ 818,1 miljoen in 2017 ten opzichte van US$ 793,7 miljoen in 2016, aldus OBP. "Gijzeling voor losgeld blijft de regio teisteren, een trend die helaas is doorgegaan vanaf 2016," stelt auteur Pigeon.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April