Rust teruggekeerd bij de douane
23 May 2018, 02:43
foto
Joyce de Vlugt, voorzitter van de douanebond.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft de bond bij de douane meegedeeld dat vijf personen die aangezegd was thuis te blijven, opnieuw ingedeeld zullen worden binnen de douaneorganisatie. Wat het op non-actief stellen van het hoofd van de dienst en zijn plaatsvervanger stelt de minister zich op het standpunt dat het om een beleidsaangelegenheid gaat. De rust is weer teruggekeerd bij de douane.

De minister en de bond onder leiding van Joyce de Vlugt hadden zondag een onderhoud. De bond stelt dat de minister zich gehouden heeft aan zijn woord. De douane-ambtenaren worden na een gesprek met het interim-managementteam weer ingezet. Dit meldt de bond in een persbericht.

Hoefdraad heeft ook toegezegd dat minstens twee officieren (hoofdverificateurs) nauw betrokken zullen worden in het interim-managementteam. Het herstructureringsproces gaat verder, waarbij de bond als consultatiepartner zal dienen. De minister wees er ook op dat gewerkt wordt aan een gedragscode waar de ambtenaren zich strikt aan zullen moeten houden.

Het bestuur van de douanebond heeft maandag het resultaat voorgelegd aan de verdaagde algemene ledenvergadering. De algemene ledenvergadering heeft besloten om het besluit te gedogen, onder voorwaarde dat het ministerie van Financiën de douanebond effectief betrekt bij de verdere transitie van de douaneorganisatie.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March