Wangsabesari maakt opnieuw zijn intrede in DNA
22 May, 13:33
foto
Oesman Wangsabesari toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Oesman Wangsabesari (NDP) is zojuist toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Hij is in de plaats gekomen van Stephen Tsang, die minister is geworden van Handel, Industrie en Toerisme. De documenten zijn eerst onderzocht door een commissie onder leiding van Amzad Abdoel (NDP). Nadat de 'geloofsbrieven' in orde zijn bevonden, en geen bezwaren zijn geopperd, is hij toegelaten als lid. Eerder had hij de eed afgelegd in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Simons heette Wangsabesari welkom. Zij merkte op dat hij al lid is geweest van De Nationale Assemblee. Zij hoeft hem het werk niet uit te leggen. Ook diverse fracties, onder wie fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP, en de regering hebben hem welkom geheten in De Nationale Assemblee. Wangsabesari bedankte voor de felicitaties aan zijn adres en zijn gezin. Hij beloofde zich naar eer en geweten in te zetten de komende twee jaren.

Wangsabesari was hoofdbestuurslid van de KTPI. Hij heeft de partij ook vertegenwoordigd in De Nationale Assemblee na de verkiezing van 2010. De politicus kondigde aan zich niet meer terug te kunnen vinden in deze partij. Hij besloot de Nieuwe Stijl-KTPI (NSK) op te richten. Hoewel hij de NSK had ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015 bij het Centraal Hoofdstembureau, heeft hij drie jaar geleden onder de vlag van de NDP deelgenomen aan de verkiezing. Wangsabesari werd op de 14e plaats kandidaat gesteld in Paramaribo. Door opschuiving is hij nu toch nog terechtgekomen in De Nationale Assemblee.