RBTM houdt verdachten gewapende roofoverval aan
20 May, 20:52
foto


De vuurwapen gevaarlijke verdachte Petrus A. alias ‘Tjoen’ en zijn kompanen Claude M. en Zico P. zijn aangehouden door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM). Het drietal wordt ervan verdacht een gewapende roofoverval te hebben gepleegd in het binnenland. Een winkelier die is beschoten heeft schotverwondingen opgelopen.

De verdachten zijn overgedragen aan de recherche van regio Midden die de zaak in onderzoek heeft. Petrus A. en zijn kompanen zijn kort na een geneesheer te hebben bezocht voor een kruiden bad aangehouden.

Petrus A. is een bekende van de politie die tijdens verschillende onderzoeken van berovingen steeds in beeld komt. In het jaar 2017 was deze verdachte al aangehouden door het RBTM voor zijn vermeende betrokkenheid bij tal van berovingen in het Oosten en deels in het Westen van Suriname. Ook het voertuig waarmee de berovingen vermoedelijk werden gepleegd is in beslag genomen. In het voertuig werd een jachtgeweer aangetroffen en eveneens in beslag genomen. Dit geweer bleek naderhand van een slachtoffer te zijn dat door Petrus A. was beroofd.

Claude M. die een militair blijkt te zijn is voor het verdere onderzoek overgedragen aan de Militaire Politie. Petrus A. en Zico P. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.