Venezuela: Elf doden tweede gevangenisrel in week
19 May, 08:17
foto


Negen gevangenen en twee bewakers zijn gedood tijdens een oproer in een gevangenis in de westelijke Venezolaanse deelstaat Lara. Het is de tweede gevangenisrel in een week, zei minister Iris Varela die gaat over het gevangeniswezen gisteren, vrijdag.

De laatste rel in de Fenix-gevangenis op donderdag is nu onder controle en zal worden onderzocht door het openbaar ministerie, zei Varela. Woensdag kwamen gevangenen in het Helicoide-gevangeniscomplex in Caracas in opstand. In het complex worden verschillende prominente tegenstanders van de socialistische regering van president Nicolas Maduro vastgehouden. Niemand is omgekomen in dat incident.

Varela zei dat Joshua Holt, een Amerikaanse burger en Mormon zendeling, nog steeds gevangen zat in de Helicoide. De opstand van Helicoide was voor de Amerikaanse regering reden om zijn vrijlating te eisen.

Een Amerikaanse burger werd ook vastgehouden in de Fenix-gevangenis, vertelden ambtenaren van de Amerikaanse ambassade in Caracas tijdens een persconferentie. Ze zeiden dat ze bezorgd waren om zijn veiligheid.

Wapens en drugs zijn wijdverspreid in de beruchte gevangenissen van Venezuela.