Nieuwe tribune en renovatie voor Essedstadion
19 May, 06:22
foto
SVB voorzitter John Krishnadath en Gregory Bhikha, directeur van Structure Technics N.V. ondertekenen het contract.


De ondertekening van het contract van het project Bouw nieuwe tribune en Renovatie F. Essed en EML-stadion, heeft vrijdag plaatsgehad in het hoofdkwartier van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan de Letitia Vriesdelaan. Dit project is gegund aan Structure Technics N.V. Dit bedrijf had van de 8 bedrijven die hebben meegedongen, de laagste inschrijving. De geplande opleveringsdatum is 30 september. Dit project zal de SVB ruim US$ 1 miljoen kosten en wordt gefinancierd door de FIFA.

Bondsvoorzitter John Krishnadath stelt het zeer op prijs, dat dit bedrijf na goed overleg, direct aan de slag is gegaan met de voorbereidingswerkzaamheden. Hij vindt het belangrijk dat de streefdatum van 30 september wordt gehaald. De nieuwe tribune zal 820 zitplaatsen bevatten. Volgens Krishnadath zal dit stadion beantwoorden aan de minimale hedendaagse eisen van de FIFA voor internationale wedstrijden. In het project is ook de renovatie van de staalconstructie van de dakbedekking en bestaande toiletgroepen, opgenomen.

Krishnadath gaf aan blij te zijn met de stappen die nu binnen de SVB worden genomen om het voetbalpeil verder omhoog te duwen. De Concacaf Nation League staat voor de deur. Suriname komt op 6 september in dit verband uit tegen Dominica. Deze wedstrijd wordt op Guadeloupe gespeeld, omdat de stadions van Dominica zijn afgekeurd door Concacaf. Suriname komt op 13 september thuis in actie tegen de Britisch Virgin Island. Deze wedstrijd zal in het André Kamperveenstadion (AK) worden gespeeld.

Momenteel vinden ook werkzaamheden plaats in het AK-stadion. De verlichting van het stadion wordt boven de Internationale norm en wel de nieuwe streefnorm van 1200 lux, gebracht. Hiervoor zijn er 4 nieuwe masten extra geplaatst. Behalve de nieuwe generator die is aangeschaft door de SVB, zullen ook veranderingen plaatsvinden in enkele ruimtes van het stadion. Krisnadath geeft aan dat een maand voor aanvang van de Concacaf Nations League, FIFA\ Concacaf-inspecteurs langskomen om na te gaan als het AK-stadion voldoet, zodat Suriname al zijn thuisinterlands hier te lande kan afwerken.

Ala-D Media