'Bigi Boi' Rozenstruik ziet toekomst voor MMA
17 May, 22:16
foto
Minister Lalinie Gopal en Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik.


Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik wil Mixed Martial Arts (MMA) in Suriname bevorderen. Hij heeft bij een kennismakingsbezoek aan minister van Sport en Jeugdzaken Lalinie Gopal, zijn visie hierover met haar gedeeld. Hij zal Suriname op 9 juni vertegenwoordigen in Duitsland. Er zal gevochten worden voor een wereldtitel tegen de Duitser, Michael Smolik.

Rozenstruik is een professionele Muay Thai en MMA-beoefenaar. Hij heeft voor Suriname onder andere 8 wereldtitels gewonnen en maakt thans furore met het onderdeel Mixed Martial Arts, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Hij wil graag dat MMA-gevechtssport meer beoefend wordt. Hij won op 6 mei een wereldgevecht in Japan, bij het ‘Rizin’ evenement en voor hem staan er nog meer internationale gevechten in de planning.

Rozenstruik zegt ook veel te willen doen om de Surinaamse jeugd beter te betrekken bij deze tak van sport en heeft al enkele projecten op papier. Hij meent dat er in Suriname veel sterke mensen zijn. Door middel van training kan er volgens hem veel meer bereikt worden binnen de gevechtssport voor Suriname, zowel nationaal als internationaal.

Gopal stelt de voornemens van Rozenstruik op prijs. “De doelen die de sporter gesteld heeft, passen heel goed binnen het beleid van het ministerie.” Bij het gesprek is de aanzet gegeven voor verdere samenwerking met de wereldvechter. “Door samen te werken kunnen zowel uw doelen, maar ook die van het ministerie worden gerealiseerd.” Zij wenste hem succes toe in Duitsland.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January