Math Battle in aanloop naar wiskunde olympiade
18 May, 14:27
foto
Studenten werken aan wiskunde opdrachten. (Foto: SVWR)


De Surinaamse Vereniging van Wiskunde - Rekenleraren (SVWR) organiseert zaterdag op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), voor vwo studenten met een s-pakket, de Math Battle. Deze wiskunde wedstrijd heeft een landelijk karakter en is een voorloper van de wiskunde olympiade. De Math Battle wordt voor het eerst gehouden. Ongeveer 80 studenten van verschillende vwo-scholen doen mee aan de activiteit.

Van de 13 vwo-scholen in Suriname hebben de volgende scholen zich ingeschreven voor deelname: Miranda Lyceum, Ewald Meyer Lyceum; VWO -4; AMS; Arthur Hoogendoorn Atheneum; Henry H. Hassankhan Scholengemeenschap; Scholengemeenschap Kwatta; Scholengemeenschap Maho; Dependance Henry. H. Hassankhan Scholengemeenschap te Welgedacht C; Scholengemeenschap Sanatan Dharm Livorno. Deze vwo-scholen worden elk vertegenwoordigd door twee groepen van 4 studenten.

De wedstrijd wordt georganiseerd door een SVWR-commissie, met als voorzitter Shanti Venetiaan. De overige leden van de werkgroep zijn Diana Getrouw, Regina Mahadewsing, en Shirley Tamrin, allen docenten wiskunde verbonden aan de Adekus. De oefenopdrachten en oplossingen waren geplaatst op de website en op de facebook page van de SVWR, meldt de organisatie.

Vanaf 2013 organiseert de SVWR jaarlijks de wiskunde olympiade op mulo-niveau. De organisatie wil met de olympiade voor leerlingen die elk jaar doorstromen naar het middelbaar onderwijs, een forum bieden om hun algemeen denkvermogen, creativiteit en wiskundig inzicht, op dit niveau verder te ontwikkelen.

De studenten van de winnende groep, tweede plaats en derde plaats krijgen elk een prijs. De winnende school krijgt een beker.

Activiteit: Math Battle; plaats: lokaal 4 van gebouw 19 van de Anton de Kom Universiteit; datum: zaterdag 19 mei; Start: 12.00u; aanmelding studenten: 11.00u worden de studenten verwacht