Verdachte gijzeling scholier ingesloten
17 May, 18:22
foto


Gilbert A. (23) is door de recherche van regio Midden aangehouden. Hij heeft dinsdag een scholier, ter hoogte van een school in het ressort Livorno, tegen haar wil meegenomen. Het meisje kwam vóór aanvang van de school haar ex-vriend Gilbert tegen die plotseling haar mobiele telefoon uit haar hand wegrukte en naar zijn voertuig ging. De scholier ging de jongeman, die in zijn auto plaatsnam, achterna.

De scholier stapte het voertuig in om haar mobiel terug te nemen. Gilbert reed in volle vaart weg nadat het slachtoffer het voertuig instapte. Getuigen die dit zagen, stelden de leiding van de school in kennis van het gebeurde. De schoolleider schakelde de politie in.

Via de Centrale Meldkamer werd er een algemene oproep gelanceerd voor de eenheden op het veld. De Politie Inlichtingen Dienst (PID) die in de directe omgeving was, zette gelijk de achtervolging in. De andere politie-eenheden speelden kort ook in op de melding.

Gilbert verloor bij het beschrijven van een bocht in de Helena Christinaweg de controle over het stuur en kwam in botsing met een ander voertuig. Beide auto’s belandden in de trens. De bestuurders klaagden van pijn, maar hebben geen zichtbare letsels opgelopen. De chauffeurs verkeerden niet onder invloed van alcohol en zijn beiden in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

De scholier liep letsels op en is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij heeft aangegeven in februari van dit jaar de relatie met Gilbert te hebben beëindigd. Hij kan zich niet verenigen met haar besluit en wordt vanaf toen door hem gemolesteerd, meldt de politie Public Relations.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January