Herregistratie van lijnbussen moet ordening brengen
17 May, 05:27
foto
De landelijke herregistratie van lijnbussen is onlangs gestart. (Foto: OWT en C/NII)


De landelijke herregistratie van lijnbussen is onlangs gestart en duurt tot en met 7 juni. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) zegt, dat de herregistratie nodig is voor de landelijke ordening voor het openbaar vervoer. Er blijken valse en vervallen beschikkingen in omloop te zijn.

Ook is gebleken dat het bestand van het hoofd openbaar vervoer niet overeenkomt met het bestand van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO. Het ligt in de bedoeling dat alle dossiers in orde worden gemaakt voor de goede gang van zaken.

De lijnbushouders moeten bij de herregistratie een kopie rijbewijs, kopie ID kaart, kopie verzekering, originele en kopie van laatst getekende beschikking, keuringsbewijs en nummerbewijs meenemen. In geval de chauffeur voor de herregistratie gaat, dient die een kopie rijbewijs en kopie ID kaart mee te nemen.

De herregistratie geschiedt dagelijks van 08:00uur tot 13:00uur volgens een rooster dat reeds bekend is bij de bushouders, meldt OWT en C via het Nationaal Informatie Instituut (NII). De vergunningen/beschikkingen van degenen die zich niet registreren binnen de aangegeven periode, zullen na 7 juni per onmiddellijk worden ingetrokken, of van rechtswege vervallen worden verklaard.

Er zal geen verlenging plaatsvinden van deze herregistratieperiode, meldt het NII.