21-jarige 'wonderdokter' opgesloten voor oplichting
15 May 2018, 15:33
foto


Mark S. (21) is door de politie van Livorno vandaag aangehouden voor oplichting. Hij gaf zich op social media uit als geneesheer die over goddelijke machten bezit om eenieder die ongeneeslijk ziek is te kunnen genezen. Hij opereerde onder de naam Cheukalan en heeft volgens beschrijvingen op zijn Facebookpagina veel mensen genezen of geholpen.

Een vrouw deed op woensdag 9 mei aangifte tegen Mark S. Volgens verklaring van de aangeefster had zij huiselijke problemen en benaderde Mark S. op 5 mei voor hulp. Hij diende haar een medicijn toe. Volgens de uitwerking van dit drankje zou zij binnen 24 uur van haar probleem verholpen zijn. Als tegenprestatie betaalde zij Mark S. SRD 9.000.

In plaats van het gehoopte resultaat, werd de vrouw ziek en kreeg een erge diarree. Zij deed op 9 mei aangifte van oplichting. De verdachte is opgespoord. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Mark S. in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat er meerdere personen moeten zijn opgelicht. Benadeelden kunnen zich alsnog in verbinding stellen met de politie van ressort Livorno voor het doen van aangifte, meldt de politie Public Relations.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May