Inflatiecijfer april niet gegarandeerd door actie bond ABS
15 May, 06:31
foto
De bond bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek is al drie weken in actie. Er is nog geen zicht op resultaat.


De bond bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de acties, die sinds 20 april gevoerd worden, verscherpt. De werkzaamheden liggen vrijwel stil. Het ziet ernaar uit dat over april er geen inflatiecijfer beschikbaar zal zijn. De prijsopnames van goederen die in zeven districten worden gedaan bij in totaal zo’n 630 meetpunten, kunnen geen voortgang vinden door de acties.

De bond wil een loonsverhoging. De werkers bij ABS krijgen ook geen koopkrachtversterking die ambtenaren maandelijks ontvangen. De laatste loonsverhoging van 4% kregen de werkers in 2016. De bond is er gebelgd over dat ondanks de acties er niets gebeurt, terwijl bij de politie in 24 uur een oplossing is gekomen.

Het ABS valt onder de minister van Financiën. De directie heeft geen mandaat om te onderhandelen met de bond. De middelen worden niet vrijgemaakt door Financiën, waardoor de directie geen toezeggingen kan doen. De bond, die geleid wordt door Roy Adama is aangesloten bij C-47. De ruim honderd werknemers vinden dat ze niet voldoende gewaardeerd worden.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January