Heengaan Van Riessen brengt artiesten in beweging
14 May, 13:39
foto
Joey van Riessen (beeld: AV motionpictures/clip Powisie)


Collega's en fans van saxofonist, zanger en percussionist Joey van Riessen, kunnen het niet geloven. De bijzonder getalenteerde artiest is zondagavond op 59-jarige leeftijd ingeslapen. "Ik denk met weemoed terug aan Joey. Hij was een lieve, mooie en bijzonder getalenteerde persoon. Hij wist zich goed te presenteren," zegt artiest Siegfried Gerling om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Sonny Khoeblal heeft op zijn Facebookpagina uitdrukking gegeven aan zijn gevoelens. Aan Starnieuws zegt hij dat naast zijn vele talenten, Joey als mens altijd zo behulpzaam en vrijgevig, en deelde zonder aarzeling anything wat hij persoonlijk bezat. "Hij is voor mij tot nu toe de enige 'Al Jarreau'-achtige zanger in en van Suriname and I am gonna miss doing that with him (die muziek van Al)."

"Ik hoor al jaren dat er een concertzaal komt voor ons artiesten van Suriname. Nu wil ik het persoonlijk op mij nemen en mijn Stichting Art For Freedom om eentje op te zetten voor ons land en het mag dan de vereeuwiging van onze muzieklegendes mogelijk maken: The Joey van Riessen Concert Hall," zegt Khoeblal.

Gerling heeft Van Riessen leren kennen nog voordat hij zo populair werd. "Hij was een bijzonder fijne persoonlijkheid. Het is een raar gevoel om nu over hem te praten in termen van 'was', 'zou' en 'wordt begraven'. Op jonge leeftijd wist Joey zich goed te presenteren," herinnert Gerling zich. Jaren geleden zag hij hem in een show op STVS. Hij was een natuurtalent. Hij wist dat in de showwereld, je goed voor de dag moest komen. Hij was een heel aangename persoon. Wij gaan hem missen," merkt Gerling op.