Nog geen vonnis in zaak ovj en BBS'er
15 May, 00:56
foto


Op 13 juni zal rechter Cynthia Valstein-Montnor uitspraak doen in de zaak tegen ex-officier van justitie (ovj), Ryan Autar. Hij staat samen terecht met Amit Ramdas, die werkzaam was bij de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). De rechter bleek op de zitting van maandag nog niet zover te zijn om een einduitspraak te doen.

Op de zitting was Autar niet aanwezig. Ramdas en Autar zijn eerder op vrije voeten gesteld. Zij dienen beiden aanwezig te zijn op de zitting van 13 juni. Ovj Cynthia Klein, heeft vorig jaar tegen haar ex-collega Autar een straf geëist van 24 maanden, waarvan 23 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij mag voor vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen. Het strafvoorstel tegen Ramdas is 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Autar zou SRD 1800 hebben gevraagd om een ingevorderd rijbewijs terug te geven. Dit zou Ramdas in orde hebben gemaakt. Een andere kennis van Ramdas heeft SRD 1300 betaald om zijn rijbewijs terug te krijgen. In een derde geval zou SRD 1750 zijn betaald. Een andere man heeft aangegeven dat hij SRD 1500 heeft betaald op het Parket om zijn rijbewijs terug te krijgen.

In een andere zaak zou Autar US$ 5000 hebben geëist. Bij het in ontvangst nemen van het bedrag is Ramdas aangehouden. In bijzijn van de politie moest Ramdas bellen naar Autar om het bedrag te ontvangen. Autar werd aangehouden toen hij het geld in ontvangst nam. Autar heeft steeds ontkend dat hij geld heeft gekregen van Ramdas. Hij zou opzettelijk ingespeeld hebben op gevallen die de BBS'er heeft aangekaart om hem op heterdaad te kunnen betrappen.