2-Remember brengt ode aan moeders met 'Mi Mama'
14 May, 02:47
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken neemt de cd van 2-Remember in ontvangst.


De Surinaams-Nederlandse allround band 2-Remember brengt met haar nieuwste nummer Mi Mama een ode aan alle moeders. De muziekgroep, waarin muzikanten zitten met Surinaamse roots, heeft het nummer gelanceerd in verband met Moederdag en de eerste cd overhandigd aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken.

De bewindsman was in Nederland in verband met de dienst en 2-Remember heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt hem de cd aan te bieden. Mi Mama is geen specifieke song die alleen op Moederdag zou moeten worden afgedraaid, maar een ode aan de moeder. “Je kunt hem jaar in jaar uit afspelen”, zegt bandleider Steven Hartmann, meer bekend als Piva. Het nummer is door de zangeres van de groep, Maureen Fernandes, geschreven en gezongen. Volgens Piva is Mi Mama een feestnummer a la 2-Remember met kaseko-, kaskawi- en Latin invloeden. In deze song levert de bekende bassist Paultje Schet ook een muzikale bijdrage.

2-Remember werd op 5 november 2001 opgericht door bandleider Piva. De stap om een nieuwe allround muziekformatie op te richten was gewaagd, maar dankzij goede afwegingen en het met zorg uitkiezen van de bandleden, is er een solide formatie ontstaan die van alle markten thuis is. 2-Remember bestaat uit zeven top muzikanten: Maureen Fernandes (vocals), Nato Grootfaam (vocals), Steven 'Piva' Hartmann (vocals), Floyd Malone (percussions), Louis Bean (bass), Anoep Gobind (keys) en Dwight Starke (drums). De muziekformatie herdenkt dit jaar haar zeventienjarig bestaan en wil meer bekendheid verwerven in Suriname, onder de Surinamers in Nederland en de Caribische regio.