Lijk vermiste visser aangespoeld in Guyana
11 May 2018, 11:45
foto
Na de aanval eind april zijn de vaartuigen massaal aan wal gekomen.


In Guyana is een lijk in verre staat van ontbinding aangespoeld aan de kust van 63 Beach aan de Corantijnrivier. Aan de hand van de tatoeage op zijn borst is het lijk geïdentificeerd als dat van Goukaram Autar. Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, bevestigt tegenover Starnieuws dat het om één van de vermiste twaalf vissers gaat. Hij was werkzaam op de boot Shifania en zijn roepnaam was Long Hair, weet Lall te vertellen.

De boot Shifania is samen met drie andere vaartuigen op 27 april aangevallen door piraten in de omgeving van de Wia Wiabank. Het stoffelijk overschot vertoont dat de man slechts gekleed was in een afgeknipte blauwe spijkerbroek. Het lijk is zodanig ontbonden dat van de armen en benen slechts de botten te zien zijn.

Het stoffelijk overschot is gistermiddag langs het strand verward in struiken ontdekt. Ofschoon het gezicht is vergaan, was de tatoeage op de linkerbovenborst van de visser duidelijk te zien. Het lijk werd door de autoriteiten gefotografeerd en afgevoerd naar het mortuarium van Skeldon Hospital.

Divisiecommandant Lyndon Alves van Guyana zegt dat door de omvang van de ontbinding, het moeilijk is om een autopsie uit te voeren. Regeringspatholoog, Vivikanand Bridjmohan, bezocht gisteren het tafereel om een kijkje te nemen, meldt Kaieteur News.
Van de vier aangevallen vissersboten op vrijdag 27 april zijn er vijf overlevenden van de twintig bemanningsleden. Eerder werden ook drie lijken geborgen. De zoektocht naar de andere vermisten gaat nog steeds door. De Surinaamse Kustwacht en de Marine zijn samen met de politie ingezet in de Surinaamse wateren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April