Bijna week na overval op zee overlevende gevonden
03 May 2018, 14:44
foto


Eén van de zestien vermiste vissers die vorige week vrijdag zijn aangevallen door piraten, is levend teruggevonden. Hij is nu in het Academisch Ziekenhuis voor medische hulp. Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief, zegt dat er nog niet veel details bekend zijn. De overlevende is opgepikt door een ander vaartuig.

Lall weet ook niet in welke toestand de man is gevonden. “Lopend of dobberend, we moeten het allemaal nog horen.” Naar de andere vermiste vissers wordt nog steeds gezocht. Gumair heeft gisteren drie lijken gespot, waarvan een gisteravond is geborgen. Van de 20 opvarenden van de vier boten die waren aangevallen, zijn er nu vijf levend gevonden.

De politie zegt in een bericht dat de overlevende ter hoogte van Braamspunt was gesignaleerd. De man heeft verteld dat hij vijf dagen door het moeras heeft gelopen op zoek naar hulp. Hij is vanochtend om 10 uur aangekomen te Braamspunt. Vissers in de omgeving hebben de man die verwondingen heeft over zijn lichaam opgevangen. De Maritieme Politie werd daarop ingeschakeld, waarna de politie de man heeft opgehaald en overgebracht naar Leonsberg van waar hij is afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis.

Op dit moment is ook een zoekactie op touw gezet voor de kust van Matapica, waar de piraten gisterenavond opnieuw hebben toegeslagen. De kapitein van het vaartuig is gedood. Over het lot van de andere vier bemanningsleden is nog niets bekend.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April