Subhas Mungra voorzitter RvC van NOB
27 Apr 2018, 22:23
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft de RvC van de Nationale Ontwikkelingsbank benoemd. Deze staat onder leiding van Subhas Mungra (3e van links).


Subhas Mungra is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB). De raad is donderdag geïnstalleerd. NOB-directeur Wonnie Boedhoe zegt dat zij de volle ondersteuning heeft gehad van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. De bank zal zich volgens Hoefdraad in de komende periode primair richten op investeringen ter ondersteuning en facilitering van kleine en middelgrote bedrijven en ter ontwikkeling van het menselijk kapitaal.

De laatste RvC van de NOB werd benoemd in 2001. De ondernemingen zullen via de NOB in aanmerking kunnen komen voor investeringskredieten en financieringen voor technische assistentie en trainingen, marketing en haalbaarheidsstudies en innovatieve pilotprojecten. Ook het Garantiefonds geniet hoge prioriteit.

Recent is een Technische Assistentie met de Surinaamse Vereniging van Accountants (SUVA) overeengekomen voor de financiële administratie bij bedrijven en een investering in een lokale accountantsopleiding voor het opleiden tot gecertificeerde Accountants, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Door het belang van de ontwikkeling van ondernemingen wordt met behulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een programma geformuleerd ter versterking van de NOB en het ontwikkelen en beschikbaar stellen van faciliteiten afgestemd op de behoeften van ondernemingen in Suriname.

In de RvC zitten naast Mungra (president-commissaris – Kabinet vicepresident), I. Sandel en J. ten Berge (ministerie van Financiën), S. Lee (ministerie van Handel, Industrie en Toerisme), M. Telting (Bedrijfsleven), Ch. Akkal (Kabinet vicepresident) en R. Narain (ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April