Vier beladers stelen uit reiskoffers passagiers
26 Apr 2018, 13:10
foto


Vier mannen zijn vorige week donderdag aangehouden voor diefstal. De mannen waren belast met het in- en uitladen van de ruimbagages (koffers) van de regionale vluchten op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Uit camerabeelden is gebleken dat de mannen goederen stalen uit de koffers.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe Hendrik K. (42), Harold P. (23), Marcello B. (37) en Marlon K. (42) goederen wegnemen uit de reiskoffers van de passagiers. De gestolen goederen stopten zij weg onder hun kleding. Nadat ze klaar waren met hun werkzaamheden op 17 april, kozen zij niet voor de normale uitgangsroute. Ze wisten dat ze door de ingehuurde beveiligingsmedewerkers zouden worden gecontroleerd en gefouilleerd. Ze gingen naar een ruimte waar zij dachten dat de camera stuk was.

De mannen haalden de gestolen spullen van onder hun kleren en gooiden deze over een schutting naar buiten. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van een bedrijf ter plaatste die is voorzien van dievenijzer. Om aan deze spullen te komen, hebben de mannen het prikkeldraad vernield.

De beladers zijn opgespoord en op 19 april aangehouden. Bij nader onderzoek in hun woning zijn de weggenomen goederen van 17 april terug gevonden. Ook zijn een aantal andere spullen aangetroffen waarvan zij de herkomst niet konden verklaren, meldt de afdeling Public Relations van de politie. Er is een hoeveelheid valuta van verschillende landen gevonden. Alle aangetroffen zaken zijn in beslag genomen, terwijl de mannen zijn ingesloten.
Advertenties