MMC schaft moderne oogapparatuur aan
26 Apr 2018, 11:32
foto
Minister Antoine Elias bedankt de directeur van ROCKX MED. Naast hem Ebu Jones, zaakgelastigde in Nederland en Bisnoepersad Dalloesingh, voorzitter raad van toezicht MMC.


Antoine Elias, minister van Volksgezondheid, vertoeft momenteel in Nederland waar hij een afspraak had lopen toen hij nog algemeen directeur was van het Mungra Medisch Centrum (MMC). Hij is samen met de voorzitter van het stichtingsbestuur, Bisnoepersad Dalloesingh, die waarneemt als de algemeen directeur. Voor de start van Millagros moest oogapparatuur worden aangeschaft.

Via contacten gelegd door de Nederlandse oogarts, Frits Hogewind, die de afgelopen drie maanden in MMC heeft gewerkt, kon Elias bij het bedrijf ROCKX MED, complete apparatuur voor de oogheelkunde, inclusief cataract, aanschaffen voor ruim 150.000 euro. Hij heeft ook een volledig refurbished demo operatiestoel meegekregen.

Het Millagros programma zal binnen enkele maanden van start gaan in MMC en zal ondersteund worden door Hogewind en de Libanese oogarts Dandan. Zij zullen voor de nabehandeling zorg dragen, zegt de minister aan Starnieuws.

Er is ook afgesproken met de algemeen directeur van Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Marica-Redan, dat in de vervolgfase, het ziekenhuis mag meeliften in voordelige deals voor zijn Eye Center. Elias zegt dat ook andere ziekenhuizen niet uitgesloten zullen worden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April