Gerard Lau voorzitter raad van toezicht EAS
26 Apr 2018, 05:52
foto
Gerard Lau, voorzitter raad van toezicht EAS.


Energiedeskundige Gerard Lau, die jarenlang financieel directeur was van de Energie Bedrijven Suriname is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht Energie Autoriteit Suriname (EAS). Hij is voorgedragen door het bedrijfsleven. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Lau, gezien zijn kennis en ervaring, de beste persoon is om de raad te leiden.

Drie jaar na afkondiging van de wet EAS is de raad van toezicht geïnstalleerd. Ze moet toezicht houden op het functioneren van de directie van de EAS en haar adviseren. Dodson heeft aangekondigd dat deze maand nog de directeur voor de EAS zal worden benoemd.

De minister merkt op dat volgens de wet, die in 2015 is aangenomen, een van de vier personen die door externe organisaties is voorgedragen door organisaties, gekozen moet worden tot voorzitter van de raad van toezicht. De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft Anand Kalpoe voorgedragen, Dino Oedit is de voordracht van de Raad van Vakcentrales in Suriname, terwijl Clyde Overman namens de Consumentenkring zitting heeft in de raad.

In de raad van toezicht hebben namens de overheid zitting: Dave Abeleven (Natuurlijke Hulpbronnen), Marciano Bohr (Financien) en Aroen Jadoenathmissier (Handel, Industrie en Toerisme).
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April