Hooghart: Minister moet niet komen aan SZF-apotheken
25 Apr 2018, 02:47
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, is het helemaal niet eens met minister Antoine Elias van Volksgezondheid om apotheken van het Staatsziekenfonds (SZF) over te hevelen naar de Regionale Gezondheidsdienst. "SZF-apotheken gaan nergens. Ze blijven bij SZF anders hebben we problemen in dit land", zei de vakbondsleider aan Radio ABC.

Elias zei tijdens een bezoek aan poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst dat zorgverzekeraar SZF zich bezig moet houden met de zorg en niet met medicijnen. Hij heeft een onderhoud met de leiding van het SZF en zal deze kwestie aan de orde stellen.

Hooghart stelt dat het SZF zijn eigen apotheken en importen van medicijnen moet hebben, omdat hij merkt dat medicijnen van alle kanten van de wereld worden gesmokkeld naar Suriname. De vakbondsleider vindt dat de minister met de CLO moet komen praten, aangezien het SZF een baby is van de vakcentrale. Hooghart begrijpt niet van waar de bewindsman die onlangs is aangetreden met deze ideeën komt. Hij vindt dat de minister het SZF met rust moet laten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April