AZP-directeur: Bouwsels moeten per direct weg
25 Apr 2018, 06:32
foto
Afgelopen weekend is begonnen met de bouw van verkoopstand tegenover het Militair Hospitaal.


Algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Claudia Redan, is er resoluut over op de vraag hoe het mogelijk is dat bouwsels opgetrokken worden rondom het ziekenhuis. "De bouwsels moeten per direct weg.
Op verschillende momenten heb ik de districtscommissaris gevraagd geen vergunningen te verstrekken rondom het AZP," zegt Redan om een reactie gevraagd aan Starnieuws.


Reeds enige tijd worden er aan de Flustraat nabij het AZP en vóór het Militair Hospitaal commerciële krotten gebouwd op de berm. In het weekend werd er weer één bijgebouwd. "Het ziet er ontzettend vies en chaotisch uit. Het is onvoorstelbaar dat dit toegestaan wordt terwijl er geen parkeermogelijkheden zijn voor bezoekers van AZP, de Fluschool en de RGD-poli. Bovendien gaan die krotten het straatbeeld bepalen waar er een gloednieuw ziekenhuis van 80 miljoen moet verrijzen," zegt een arts verbonden aan het ziekenhuis aan Starnieuws.

De algemeen directeur van AZP zegt dat geruime tijd terug aan Openbare Werken, Transport en Communicatie is gevraagd naar een mogelijkheid voor parkeerplaatsen. Ook is gevraagd voor de verfraaiing van de omgeving. De verkeerssituatie moet ook worden aangepakt.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt dat hij geen voorstander is van bouwsels in de omgeving. Hij zal dit ook onder de aandacht brengen van de bevoegde autoriteiten.
Advertenties