VP belooft noden OS Gaakaba te bespreken in RvM
24 Apr 2018, 22:52
foto
Leerlingen van de vijfde en de zesde klas van OS Gaakaba op bezoek bij vicepresident Ashwin Adhin. Hij heeft een pagaai van de school als aandenken ontvangen. (Foto: NII)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft leerlingen van de vijfde en zesde klas van OS Gaakaba aan de Boven Marowijne dinsdag ontvangen. Hij heeft de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) met hen gesimuleerd. Zo konden de kinderen een idee krijgen hoe het aan toegaat op zo een vergadering. De leerlingen hebben ook hun noden kenbaar gemaakt aan de vp. Hij zal deze bespreken in de RvM.

De leerlingen hebben een rondleiding door het gebouw gekregen. Zij hebben de werkruimte van onder meer het Planbureau, de vergaderruimte van de RvM en de kamer van de vicepresident bezichtigd. Siomarah Banda, leerkracht verbonden aan de school, zegt aan het NII, dat het bezoek als zeer vruchtbaar en leerrijk kan worden beschouwd. Er worden actuele vragen gesteld op de toets en de rondleiding helpt daar extra bij. De voorbereiding voor deze trip heeft ongeveer een jaar in beslag genomen. Met medewerking van de Stichting Un Code Suriname is de reis naar Paramaribo mogelijk gemaakt.

De kinderen hebben aangegeven voor de school dringend een lichtmotor en kopieermachine nodig te hebben. OS Gaakaba wil ook over een mediatheek beschikken. Adhin heeft beloofd de noden van de school bij de eerstvolgende vergadering van de RvM aan de orde te stellen. De bewindsman liet ook weten een cadeau in petto te hebben voor de vijf best geslaagden van de school.
Advertenties