BEP wil Sarakreek-gebied terug
24 Apr 2018, 15:23
foto
De BEP-delegatie op weg naar het Sarakreek-gebied. (Foto's: BEP)


De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) maakt zich op om haar heerschap in het Sarakreek-gebied te herstellen. Hoewel dit gebied van oudsher een typisch BEP-bolwerk is, was het resultaat bij de laatste verkiezingen bedroevend voor de partij, zegt de BEP in een persbericht.

“We komen terughalen wat we hebben laten liggen in Sarakreek en omgeving,” zei partijvoorzitter Ronny Asabina in het weekend tijdens een bezoek aan het gebied. De terugval aan aanhang in het gebied is te wijten aan een gebrekkige communicatie tussen partij en gemeenschap. Het tweedaags bezoek is deel van een traject dat is uitgezet om de relaties te herstellen. De eerste aanzet is een facet van een zestig dagenplan van het nieuw bestuur dat aansluit op de 45e jaardag van de partij op 29 april.

“Als organisatie moeten we erkennen dat zaken fout zijn gelopen. Maar, ik blij mij thuis voelen in dit gebied,” zei Asabina die zelf uit het gebied komt. In een krutu hebben partijstructuren en dorpelingen in het dorp Baku gezegd dat de partijtop de communicatie met het gebied nieuw nauw heeft genomen.

Ondervoorzitter en minister van Regionale Ontwikkeling, Andre Dikan, heeft de gemeenschap gewaarschuwd voor de mooie praatjes van politieke opportunisten die ineens en uit het niets opduiken en mooi weer komen spelen. “Als zij dingen voor u brengen, die u hier in het binnenland hard nodig hebt, valt het mij moeilijk om u te zeggen om niet te accepteren. Maar, gaat u zelf na. U bent boos geweest op de BEP, omdat wij niet genoeg hebben gecommuniceerd. En u hebt voor andere mensen gekozen. Als ik nu hier rondkijk, dan zie ik echt niet wat de voordelen zijn, die dat u heeft gebracht,” sprak Dikan.

Het systeem van strooien met cadeautjes en geld werkt niet, zeiden de BEP-bestuursleden. Ze hebben onderstreept dat ze voorstander zijn van duurzame ontwikkeling. “Wij hebben geen geld om voor u te gooien, wij willen met u van gedachten wisselen en samen manieren bedenken hoe uw gemeenschappen te ontwikkelen.” Er zijn afspraken gemaakt dat de partijstructuren in het gebied de communicatie zullen oppakken, en dat de partijleiding ook open blijft voor rechtstreekse contacten met dorpelingen.

Advertenties