Verdachte riskeert 12 jaar cel voor doodslag buurman
24 Apr 2018, 11:20
foto


Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, mag Benali K. 12 jaar achter slot en grendel verdwijnen. Hij staat terecht voor het van het leven beroven van Pedro Sampije op 12 mei vorig jaar te Santodorp.

Ooggetuigen hadden ter plekke tegen de politie verklaard dat de twee buren ruzie gekregen hebben om een lichtmotor. Sampije deed de woning van de buurman Nico W. aan en vroeg hem om rekenschap. Er ontstond een woordenwisseling. Het latere slachtoffer ging naar zijn woning en kwam terug met een houwer. Hij bracht Nico W. slagen toe met de platte zijde van de houwer. Toen Sampije opmerkte dat zijn buurman bloedde verliet hij de plek. Nico W. verklaarde eerder bij de politie dat hij het slachtoffer achterna ging. Hij pakte een eind hout en bracht het slachtoffer daarmee slagen toe aan het hoofd. Sampije zeeg neer en liet ter plaatse het leven.

Nico W. kwam later terug op de verklaring die hij afgelegd had bij de politie. Hij verklaarde dat zijn buurman Benali K., Sampije slagen op het hoofd heeft toegebracht. Op basis van de belastende verklaringen is Benali K. aangehouden. Het Openbaar Ministerie concludeert dat er wettig en overtuigend bewijs is geleverd tegen Benali K. Zijn gezinsleden zijn ook verhoord. Benali K. zei dat het niet zijn bedoeling was om Sampije van het leven te beroven. Het was zijn bedoeling om de ruzie te beslechten. Benali K, die eerder op vrije voeten is gesteld, is door de rechter aangezegd om aanwezig te zijn wanneer de zaak weer voorgaat op 11 juli.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April