Verdachten aangehouden voor oplichting vreemdelingen
22 Apr, 14:28
foto


Clyde K. alias ‘Junior’ en Vienay L. alias ‘Prince’ zijn aangehouden door de afdeling Fraude. Het tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting.

‘Junior’ en ‘Prince’ traden vermoedelijk als consultants op en boden hun diensten aan vreemdelingen tegen vergoeding van $ 400 per persoon. De verdachten stonden hun klanten zogenaamd bij tijdens het indienen van hun verblijfsvergunning. De strookjes die de aanvragers voor het indienen van de verblijfsvergunning van de twee verdachten kregen, bleken achteraf vervalst te zijn.

Het vermoeden bestaat dat de groep van ‘Junior’ en ‘Prince’ uit meerdere personen bestaat en dat de criminele organisatie meer dan zestig mensen heeft benadeeld.
Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude, gevestigd in het politiebureau Geyersvlijt voor het doen van aangifte.

Ter voorkoming van ongerief doet de politie voor de zoveelste keer een beroep op de gemeenschap zich persoonlijk te wenden tot de officiële instanties zoals de Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname en de afdeling Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie en Politie voor het doen van dergelijk zaken. Verder kan men voor informatie ook terecht op de website van de afdeling Vreemdelingenzaken van het Ministerie van Justitie en Politie.