Bouterse ingenomen met schoonmaak ressort Beekhuizen
22 Apr 2018, 12:35
foto
President Desi Bouterse spreekt de NDP-jongeren in gemeenschaps Albuflo te Beekhuizen toe. (Foto: NII)


President Desi Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, is blij met het initiatief van de jongeren van zijn partij om het ressort Beekhuizen te ontdoen van grof vuil. Hij bracht zaterdag een bezoek aan het gemeenschapshuis Albuflo van waaruit de jongeren opereren, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“Wie de natuur koestert wordt door de natuur gekoesterd,” zei Milton Tuart, een van de coördinatoren van het grof en zwerfvuilophaalproject. Bouterse is vol lof over het project. Hij is enorm onder de indruk van hetgeen bewerkstelligd is door deze jonge Surinamers. De gedachte 'wat kan elk individu doen voor het land in plaats van wat het land kan doen voor het individu' komt met dit project heel goed naar voren volgens de president. Behalve enkele partijtoppers was ook de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, aanwezig.

Buurtbewoners van het ressort Beekhuizen worden door dit sociale project in de gelegenheid gesteld om grof- en zwerfvuil op de berm te plaatsen. Vervolgens hebben de jongeren ondersteund door een groep gedetineerden, het vuil opgeruimd. Waar nodig, zijn seniore burgers ondersteund om het vuil op de berm te plaatsen. Deze groep jongeren zal in vier weekenden het gehele ressort ontdoen van vuil.

Minister Pengel prees de jongeren voor het initiatief dat zij ondernemen. Hij verzekerde hen van alle mogelijke ondersteuning vanuit zijn departement. Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, riep hen op om jongeren aan te wakkeren dit initiatief ook uit te voeren in hun ressort.

Dwight Prade, een van de coördinatoren van de schoonmaakactie, deed een oproep aan de leiding van de partij om 'milieu en volksgezondheid' als vijfde zuil toe te voegen aan de vier zuilen waar de partij bekend om staat. Vanwege het belang van dit sociale project zijn ook jongeren van andere politieke partijen benaderd om een bijdrage te leveren.
Advertenties