Minister Getrouw ontvangt bestuur Politiebond
21 Apr 2018, 18:37
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft vrijdag het bestuur van de Surinaamse Politiebond ontvangen. (Foto: NII)


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) tijdens een kennismakingsbezoek toegezegd het wensenpakket dat ingediend is enige tijd terug te zullen bestuderen. Hierna zullen de onderhandelingen met de bond plaatsvinden.

Bondsvoorzitter Raoul Hellings merkte op dat het wensenpakket een zeer lijvig document is en dat het billijk is dat de bond de minister de ruimte biedt om zaken goed tot zich te nemen. Het bestuur van de SPB wil alles in het werk stellen om de belangen van de politieambtenaar op een dusdanige wijze te behartigen, zodat de samenleving de juiste dienstverlening van de organisatie krijgt.

De minister en het bondsbestuur zijn het met elkaar eens dat samengewerkt moet worden aan het gezonder maken van het Korps Politie Suriname. Minister Getrouw wil een goede start maken met de bond om zaken in goede banen te leiden. Hij maakt zich sterk voor de rechtspositie van het personeel, want dat is een belangrijke factor om gemotiveerde politieambtenaren te hebben. Het ligt in de bedoeling om in de tweede week van mei te starten met de onderhandelingen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties