'Met zelfde discipline wordt IMT kampioen CCCS'
20 Apr 2018, 14:24
foto


Jozef Joekoe, waarnemend hoofdcoach bij Inter Moengo Tapoe, is blij met de inzet van de spelers. Er is een hoge mate van discipline bij de ploeg, constateert hij. "We hebben het spel van de kampioen van Martinique kunnen volgen. Met de zelfde discipline en extra inzet is de club te pakken", meent Joekoe. De landskampioen is gisteravond doorgestoomd naar de finale van de Concacaf Caribbean Club Shield 2018 door van de Arubaanse kampioen SV Deportivo Nacional met 4-0 te winnen.

In de finale van zaterdag staat de club uit Moengo tegenover Club Franciscain uit Martinique. Deze ploeg won gisteravond van Real Rincon de kampioen van Bonaire met 2-0.

Wat betreft de laatste wedstrijd tegen SV Deportivo Nacional, is het een stukje moeilijker gegaan dan bij de eerste ontmoeting met deze club, zegt de oefenmeester. "We hebben toch aan het langste eind kunnen trekken dankzij een stukje ervaring, doorzetting en conditionele overwicht, laat hij optekenen. Onze voorbereiding naar het toernooi was goed. Er is vooral gewerkt op de tactische en conditionele aspecten. De as van het team speelt een belangrijke rol. De jongens zijn allemaal in vorm en leveren zelfs boven gemiddelde prestaties, zegt Jokoe.

Er volgt een lichte training vandaag met de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag. Wat minder prettig nieuws is dat Stefano Rijssel, die tot nu toe een heel sterk toernooi heeft gespeeld, vanwege een blessure niet zal deelnemen aan de finale wedstrijd. In zijn plaats komt Romano Holtuin, die ook goed op dreef is.

De finale wedstrijd van zaterdag wordt gespeeld in het Estadio Cibao FC in Santiago De Los Caballeros. De aanvangstijd is 20.00 uur (21.00 uur Surinaamse tijd). In de ontmoeting voor de derde en vierde plaats gaat het om een Antilliaanse derby. Dan komen tegen elkaar uit Real Rincon, de kampioen van Bonaire en SV Deportivo Nacional uit Aruba.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April