SHATA blij met gesprek minister Tsang over toerisme
20 Apr, 06:33
foto


De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) is blij met het gesprek dat gevoerd is met minister Stephen Tsang van Handel, Transport en Toerisme over alarmerende berichten over berovingen in Oost-Suriname. De sector is bang dat juist nu er boekingen worden gedaan voor vakanties, toeristen terughoudend zullen worden als de criminaliteit niet aangepakt wordt.

In De Nationale Assemblee heeft volksvertegenwoordiger Aida Nading (NDP) de situatie aan de orde gesteld. Zij deelde mee dat de mensen op de rivier, de weg en de goudvelden, worden beroofd. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft intussen laten weten dat de surveillance op Weg naar Langa Tabiki en de omgeving, is opgevoerd. Ook het Nationaal Leger is ingezet.

Ernie de Vries, penningmeester van SHATA, zegt aan Starnieuws er alle vertrouwen in te hebben dat minister Tsang zijn uiterste best zal doen om samen met zijn collega van Justitie en Politie, de veiligheid in het binnenland op te voeren. Hij is blij dat de bewindsman ondanks zijn oriëntatieperiode de delegatie van SHATA heeft ontvangen. De Vries heeft samen met Managing Director, Sinfra Zaandam, het onderhoud gehad met de minister.

De Vries geeft aan dat de minister de SHATA wil betrekken bij het zoeken naar oplossingen. "Geen enkele minister heeft tot nu toe dat aan ons gezegd," benadrukt De Vries. Door de veiligheid in het binnenland op te voeren, zullen meer toeristen Suriname bezoeken en kunnen genieten van de natuur.

Minister Tsang zegt aan Starnieuws dat buitenlandse toeristen niet hoeven te vrezen voor hun veiligheid. Het betreft een ongelukkig incident waarbij onverlaten, Surinamers en enkele toeristen hardhandig hebben overvallen. De overheid zal er alles aan doen om de veiligheid van haar burgers en de toeristen te waarborgen.

Edward Troon