Buza blaast nieuw leven in relatie met honorair consuls
20 Apr 2018, 08:28
foto
Honorair consuls tijdens de werkbespreking gehouden door het ministerie van Buitenlandse Zaken. (Foto: NII)


In de samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de honorair consuls is nieuw leven ingeblazen. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft een werkbespreking gehouden met de in Suriname gevestigde honorair consuls. 19 van de 31 honorair consuls hebben deelgenomen aan de werkbespreking.

Het ligt in de bedoeling om de honorair consuls nauwer te betrekken bij het leveren van een bijdrage aan de verdere verdieping van de bilaterale relaties met de landen, die zij vertegenwoordigen. Hiermede wil het ministerie zorg dragen voor een gezamenlijke inspanning om de nationale ontwikkelingsdoelen te realiseren, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Wederzijds is vastgesteld dat deze ontmoeting een belangrijke stap is, in het nieuw leven inblazen, in de samenwerkingsrelatie tussen Buitenlandse Zaken en de honorair consuls.

Er zijn na de presentaties over het buitenlandse beleid en de rol van de vertegenwoordigers, enkele afspraken gemaakt en besluiten genomen. Afgesproken is regelmatig werkoverleg te houden. Verder zal op 12 maart de dag van de honorair consuls worden herdacht. Er zullen ook voorstellen worden gedaan voor een verder plan van aanpak.


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April