MZ: Driedaagse oogmissie voor Debike en Laduani
19 Apr, 15:05
foto


De Medische Zending (MZ) en het Suriname Eye Centre (SEC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voeren vanaf vandaag tot 21 april een oogmissie uit in Debike en Laduani in het Boven Suriname gebied. De oogartsen zullen vooral mensen met staar behandelen. Verder zullen er op alle drie dagen consulten voor oogafwijkingen worden uitgevoerd, waarbij patiënten met chronische ziekten zoals Diabetes Mellitus en andere klachten gescreend worden.

Op de MZ-poli te Laduani zal een observatiezaal tijdelijk dienst doen als operatiekamer. De nazorg van de geopereerde patiënten zal geheel door de gezondheidswerkers van MZ worden gedaan. De missie staat onder leiding van oogarts Jerrel Pawiroredjo, van het SEC samen met de arts Gaitree Baldewsingh, regiocoördinator Boven Suriname voor MZ.

De missiekosten worden voor het overgrote deel betaald door het SEC. Baldewsingh zegt dat MZ de missies van dit karakter organiseert omdat veel oudere patiënten met oogklachten niet naar Paramaribo kunnen afreizen om onderzocht te worden door de specialist. MZ en SEC zijn vanaf 2007 elkaar partners om ook in het binnenland de oogheelkundige zorg aan te bieden.