Ferrier kondigt zaterdag-spreekuur aan voor kinderen
18 Apr, 22:11
foto
Bloemen voor de jarige beschermvrouw van de Khargi-Vishnudatt school, tante Helen. In het midden de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier


De Khargi-Vishnudatt school te Kwatta heeft dinsdag bezoek gekregen van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC), Lilian Ferrier. Dit is gebeurd op uitnodiging van tante Helen, zoals de beschermvrouw van de school, Khargi-Vishnudatt bekend staat. Ferrier wenste de leerlingen van de 6de klassen succes toe met hun toets later dit jaar. Zij gaf aan dat zij op de zaterdag spreekuur zal houden voor kinderen, "zodat er op die manier ook naar de leerlingen geluisterd kan worden."

De school heeft 547 leerlingen en 34 personeelsleden. Tante Helen heeft in verband met haar verjaardag, morgen - donderdag -, afgelopen dinsdag een voorleesochtend georganiseerd op de school. Ferrier is welkom geheten door Haidy Lindveld, schoolleider van de Khargi Vishnudatt school, tante Helen, haar zoon Krishna Khargi en alle vrienden die zijn meegereisd vanuit Nederland, om de 90ste geboortedag van de jarige hier in Suriname te vieren.

Khargi-Vishnudatt is altijd bezig met sociale projecten en in verband met haar verjaardag wilde zij een voorleesochtend op de school, omdat zij het belang van lezen onderkent. “Kinderen lezen minder, zijn veel meer op hun telefoon bezig, gebruiken daardoor veel sms- taal en zijn niet meer geïnteresseerd in wat zij moeten lezen”, geeft Lindveld aan. In 2000 had de jarige Khargi de school een mediatheek geschonken, die op 27 februari 2001 officieel door haar werd geopend en nog steeds op effectieve wijze wordt gebruikt door de leerlingen van de school, meldt MinowC, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ferrier gaf aan zich vereerd te voelen de Khargi-Vishnudatt school als eerste school te mogen bezoeken en liefst nog in het kader van de verjaardag van de beschermvrouw van deze school. “Als je in jouw leven goed bent voor anderen, krijg jij veel goeds terug”, was haar boodschap aan de leerlingen van de school. Zij nam tante Helen als voorbeeld die haar 90ste verjaardag zal vieren en er nog zo goed uitziet. “Dat is een zegen van God.”

Krishna Khargi gaf aan dat geluk betekent dat je gelukkig moet zijn in jouw hoofd. “Volg jouw dromen, dan word je gelukkig en ga op zoek naar wat jij leuk vindt.” Enkele kinderen kregen van hem de gelegenheid om hun dromen en toekomstvisie te verwoorden.