Voormalige Amerikaanse First Lady Barbara Bush overleden
17 Apr 2018, 21:04
foto
Barbara Bush is overleden op 92-jarige leeftijd. (Getty Images)


Barbara Bush, voormalige Amerikaanse first lady en voorvechtster van alfabetisering, is overleden. Ze is 92 geworden. Een verklaring van het kantoor van de voormalige president George HW Bush beschreef haar als een 'meedogenloze voorstander van familie vaardigheden'.

Barbara Bush was de enige vrouw die haar echtgenoot en zoon beëdigd heeft zien worden als president van de Verenigde Staten. Ze was al een tijdje ziek en had verdere medische behandeling afgewezen.

Ze zei dat ze haar laatste dagen in "comfortabele verzorging" wilde doorbrengen met haar familie. Er is niet bekendgemaakt waar ze aan leed, maar ze is de laatste tijd een aantal keren in het ziekenhuis geweest.

Haar man is op zijn 93e de langstlevende Amerikaanse president. Hun zoon, George W Bush, werd in 2000 tot president verkozen en diende twee termijnen als de 43e president van het land. In een verklaring zei hij: "Mijn lieve moeder is op 92-jarige leeftijd overleden. Laura, Barbara, Jenna en ik zijn verdrietig, maar onze ziel is vastbesloten omdat we weten dat die van haar was. Barbara Bush was een fantastische First Lady en een vrouw in tegenstelling tot iedereen die mildheid, liefde en geletterdheid voor miljoenen heeft gebracht."

Bush zei dat zijn moeder "ons op de been had gehouden en ons tot het einde toe had laten lachen," en voegde eraan toe: "Ik ben een gelukkige man dat Barbara Bush mijn moeder was. Onze familie zal haar erg missen en we danken jullie allemaal voor jullie gebeden en goede wensen."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April