Inter Moengo Tapoe naar kwartfinale
18 Apr 2018, 00:57
Het team van Inter Moengo Tapoe aan de start tegen Unite Sante Rosienne, de kampioen van Guadeloupe.

Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft met groots machtsvertoon de kwartfinale van de Concacaf Caribbean Club Shield 2018 bereikt. Dinsdagmiddag heeft ook de kampioen van Guadeloupe, Unite Sante Rosienne, het onderspit moeten delven. De kampioen van Guadeloupe werd in het Universidado ISA stadion in Santo Domingo, met maar liefst 5-1 teruggefloten.

Voor Inter Moengo Tapoe scoorde Joel Baja in de 32e minuut uit een penalty de openingstreffer. Vijf minuten later vond Stefano Rijssel het net (2-0). Dit was ook de ruststand. Na rust kwam Romano Holtuin het veld in en was trefzeker in de 64e minuut (3-0). Het vierde doelpunt kwam van Donnegy Fer. Bij een stand van 4-0 pikte de kampioen van Guadeloupe een graantje mee via de speller Steeve Desert. Romano Holtuin sloot het feestje af in de 88e minuut.

Met deze overwinning heeft Inter een betere staat van dienst met 15 doelpunten vóór en 1 tegen, dan de rest van clubs in de andere poules. In groep B gaat Real Rincon, de kampioen van Bonaire, over naar de kwartfinale. In poule C is dat Club Franciscain uit Martinique. Als beste nummer 2 gaat over naar de kwartfinale SV Deportivo Nacional uit Aruba van wie Inter in zijn openingstreffer met 5-0 won. De kwartfinales starten op donderdag 19 april. Inter komt weer uit tegen de kampioen van Aruba om een plaats te bemachtigen in de finale.