CI Suriname stimuleert ontwikkeling Matawai
17 Apr, 12:26
foto


Conservation International (CI) Suriname heeft materiaal voor de ontwikkeling van de Matawai-gemeenschap geschonken. De cassavemachine, de rijstpelmolen en de vier waterpompen zullen worden ingezet voor de tien Matawai dorpen. Er zijn ook vijftig stoelen en vijf tafels gedoneerd.

Met de schenking wordt invulling gegeven aan de afspraken tussen CI Suriname en de Matawai-gemeenschap voor het duurzaam beheer en gebruik van het Matawai gemeenschapsbos. Kapitein Wilson van de Matawai-gemeenschap vindt dat goede onderlinge samenwerking een belangrijke basis is om samen verder te gaan. De goederen zijn op verzoek van de Matawai-gemeenschap ter beschikking gesteld. Hij heeft beloofd alles eraan te doen dat dit project succesvol zal zijn.

Samen met de Matawai-gemeenschap en andere actoren probeert CI Suriname duurzame ontwikkelingsmodellen in het gebied uit te voeren. Deze modellen moeten resulteren in zowel gemeenschapsbewustzijn in duurzaam bosbeheer en bescherming als in groene economische ontwikkeling.