OM: Voldoende bewijs tegen verdachte voor verwonden kind
17 Apr, 08:24
foto


De rechter zal op 18 juni vonnis vellen in de strafzaak waar Rodney V. terechtstaat. Hem wordt verweten tijdens een vechtpartij een kind van twee jaar verwond te hebben met een houwer. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat er wettig en overtuigend bewijs is geleverd. Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft twee jaar cel geëist. De verdachte is hangende het proces eerder, voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij was niet aanwezig op de zitting van maandag. Het OM eist zijn gevangenneming.

Op 24 augustus vorig jaar vond er een vechtpartij plaats te Leiding 20. De vader was met zijn dochter naar de winkel. Toen hij daar aankwam, zag hij de verdachte, die zijn buurman is, met een houwer achter zich aankomen, verklaarde de vader. De twee mannen hadden een vete met elkaar. De vader rende met zijn dochter terug naar huis en deed de deur op slot. Rodney V. trapte de deur in.

Rodney V. heeft steeds ontkend dat hij met een houwer naar zijn buurman is gegaan. Hij zei ook het kind niet te hebben verwond. Twee getuigen verklaarden dat de man wel een houwer bij zich had. Zij hebben niet gezien wat er zich binnen heeft plaatsgevonden. Volgens de ouders is het kind geraakt door de buurman. Zij is geraakt in haar buikstreek en is per ambulance voor behandeling vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het OM heeft aangevoerd dat de verdachte tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Bij de politie had hij toegegeven dat hij een houwer bij zich had. De raadsman van de verdachte, Harold Belfor, zei dat de vader van het meisje ook gewapend was met een houwer. Het kan best dat hij het kind heeft verwond. De advocaat zei dat er geen bewijs is geleverd op basis van sporenonderzoek, door welke houwer de peuter is verwond. Hij vroeg vrijspraak.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January