Levensberovingszaak vertraagd door actie deskundigen
17 Apr, 00:54
foto


Tot een inhoudelijke behandeling van de levensberovingszaak van bewaker Sewcharan Lakhichand kwam het niet op de zitting maandag, omdat er nog geen psychologisch onderzoek is verricht. Psychiaters en psychologen verlenen geen diensten aan het gerecht, omdat er een grote betalingsachterstand is. Rechter Ingrid Lachitjaran heeft een deskundige bereid gevonden om het onderzoek te doen. Zij heeft de zaak uitgesteld naar 21 mei, zodat er ruimte is voor het onderzoek.

Jeetender D. (19), René J. (24), Ashwien Ch. (23), Kenneth H. (27) en Alexandro M. (28) staan terecht voor mishandelen en doodslag van Lakhichand. Advocaat Irvin Kanhai had gevraagd om de geestelijke gesteldheid van de verdachten te onderzoeken.

De psychiaters en psychologen hebben te kennen gegeven dat zij in actie blijven en geen dispensatie kunnen verlenen. Hierdoor heeft het onderzoek niet kunnen plaatsvinden. Kanhai had eerder meegedeeld dat de familie van de verdachten bereid is op te draaien voor de gemaakte kosten.

De bewaker van een bouwmaterialenzaak werd in oktober 2016 op gruwelijke wijze mishandeld, waardoor hij het leven liet. Het slachtoffer werd gedood met een hamer. De verdachten hebben aangegeven dat het niet hun bedoeling was om de bewaker te doden. Zij waren wel van plan om een beroving te plegen.

Monday 18 March
Sunday 17 March