Gajadien: Directeur Wegenautoriteit ontslag geven
17 Apr 2018, 06:33
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat de regering geen andere keuze heeft dan de directeur van de Wegenautoriteit, Geo Norden, buiten functie te stellen. Tot nu toe is het nog niet publiekelijk bekendgemaakt dat de opdracht hiertoe reeds is gegeven. Gajadien vindt dat er ook een gedegen onderzoek moet komen naar corruptieve praktijken die plaatsgevonden hebben.

Gajadien zegt in gesprek met Starnieuws dat de belofte gedaan was door president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee dat er een onderzoek ingesteld zou worden. Toen hier niks van te merken was, heeft Gajadien samen met de volksvertegenwoordigers Patricia Etnel (VHP) en Dew Sharman (VHP) zich gewend tot de procureur-generaal op 27 maart.

Het Openbaar Ministerie is gevraagd om een onderzoek in te stellen naar de Wegenautoriteit én de NDP. Buiten comptabele regels om heeft de Wegenautoriteit geld overgemaakt naar de politieke partij. Daarnaast gaat er een geluidsfragment met de stem van de directeur viraal op social media. Er is geen enkele verklaring nog hiervoor gegeven.

Intussen zijn de volksvertegenwoordigers gehoord door de afdeling Fraude. Zij hebben de informatie die zij ter beschikking hebben doorgegeven en kijken uit naar het resultaat van het onderzoek.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April