Getrouw maakt kennis met personeel in het Westen
16 Apr, 20:42
foto
Minister Stuart Getrouw (m) op werkbezoek in het westen van het land. (Foto: NII)


Het personeel van de verschillende politieposten in Saramacca, Coronie en Nickerie, heeft zondag kennisgemaakt met de minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw. Getrouw heeft ook bezoeken gebracht aan de brandweerkazerne en strafinrichting Hazard van het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Hij concludeerde dat het personeel over het algemeen gemotiveerd is. “Dat voelt goed aan”, zegt hij.

Getrouw heeft te Groningen gesproken met hoofdinspecteur Mohan Harnarain; te Calcutta met hoofdinspecteur Bansi Ramdat; in Coronie met inspecteur Steven Rozenblad en in Nickerie met Regio Commandant West, commissaris Wiedjaikoemar Oedit. Hij had ook een onderhoud met brandweercommandant Marie Ainé van Coronie en de directeur van strafinrichting Hazard, Carlo Palmtak.

Districtscommissaris Remy Tarnadi van Coronie was ook aanwezig bij de bespreking met de justitieminister. Getrouw heeft de knelpunten, de problemen waarmee het personeel kampt en de omstandigheden waaronder de mensen hun diensten verrichten, aangehoord, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

In de delegatie waren aanwezig de directeur Operationele Diensten, Lucretia Redan, en de waarnemende onderdirecteur Algemeen Beheer van het ministerie, Shivanand Ramlal. Getrouw zal ook de andere districten hier bezoeken.

Wednesday 20 March
Tuesday 19 March
Monday 18 March